Skip to content

Nakon razvoda otišao da živi sa dve devojke: “Pomažu mi da se razvijem i rastem”

Shay Fishmanu je život sa dve žene pomoglo da se razvije emocionalno, da raste, duhovno i profesionalnu, kaže on. Srećan je sad sa dve devojke.

Biznismen Shay koji ima 46 godina iz Pensilvanije u SAD, odlučio je da za sada bivšom suprugom sklopi brak, ali brak nije bio takav kakav su ga zamislili, pa se kasnije i razveli.

Fishman

Nakon što je pogledao dve TV emisije “Velika ljubav i poligamija” i “Sastanci oženjenih” povezao se sa Leom (40) i Krisi (41) koje je upoznao na internetu. Tada je shvatio da ga zanima poligamija.

Shvatio je da izražavanje romantike jednoj osobi ne zadovoljava njegovih šest osnovnih potreba.

“Iako se moj brak s Danijelom možda činio savršenim prema merilima drugih ljudi, u tom braku zadovoljene su mi samo tri potrebe,” kaže on.

U tom su trenutku Šaj i Danijela odlučili da pokušaju sa poligamijom, ali nakon sedam meseci, Danijela ipak nije mogla više tako nastaviti dalje.

Sada je Šaj neverovatno srećan sa svojim trenutnim devojkama, koje su bile monogamne pre nego što ih je Šaj upoznao. Ovaj trojac ima otvorenu vezu, ali povezani su seksualno i emocionalno.

Lea kao i Šaj deli strast da se zalažu za slobodu odnosa te su zajedno otvorili Fejsbuk grupu pod nazivom “Leveled up Love” koja povezuje preko 4400 znatiželjnika iz celog sveta.

Kada je ovaj trojac izašao u javnost, u početku su se suočavali s mnogim neobičnim pogledima, ali kažu naviknuli su se. Ako ništa drugo, barem nisu dobili ni jedan bezobrazan komentar.

“Ja i Danijela smo bili zajedno oko 19 godina i stvari su se promenile trinaest godina nakon što smo ušli u brak. Uvek sam imao pitanja o monogamiji i boravku s jednom osobom. Tada sam video emisije “Big Love & Polyamory” i “Married and Dating” i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo sasvim novu perspektivu. Te emisije i knjige dovele su do intenzivnog šestogodišnjeg razgovora jer je to nešto što Danijelu nije zanimalo. Otprilike tri godine nakon tog razgovora počeli smo istraživati poligamiju. Osim toga, suprotno mojim željama, Danijela je odlučila da deci ne priča o poligamiji. Bilo bi mi draže da sam ih na pravi način naučio, ali dobro. Danijela to više nije mogla te je zatražila razvod sedam meseci nakon našeg otvorenog braka,” rekao je Šaj.

Šaj je Leu i Krisi upoznao nedugo nakon toga, a danas su svi troje srećni zajedno.

“Verujem da je Lea imala problema sa bivšim suprugom jer je osećala nešto više prema drugim ljudima, ali brak joj nije dopustio da istraži dublje. Krisi sam upoznao pet meseci nakon što sam upoznao Leu – obe na stranicama za druženje. Obe su rekle da vole monogamiju i označili “poligamija nije za mene”, ali nije me to sprečilo. Nikad ne znate koliko neko može biti otvoren,” rekao je Šaj.

“Što se tiče rasta, poligamija mi je omogućila da eksponencijalno rastem i emocionalno, duhovno, i profesionalno,” govori Šaj.

Ubrzo nakon razvoda od Danijele, Šaj je svojoj deci objasnio koncept poligamije, te su oni baš kao i njegovi prijatelji i drugi članovi njegove porodice, prihvatili to.

“Postoje trenutci kada moja deca brinu o tome što bi njihovi prijatelji mogli pomisliti kada bi saznali za nas, ali svi u našem komšiluku prihvatili su nas bez osuđivanja. Bitno je da su naše porodice i prijatelji na kraju krajeva shvatili da smo ovo mi i da nas takve vole,” kaže Šaj, piše The Sun.