Skip to content

Najusamljeniji slon na svijetu koji je 35 godina držan u malom prostoru je SLOBODAN

Slonu Kaavan koji je 35 godina držan u malom ograđenom prostoru u Z00 vrtu u Pakistanu konačno će biti dopušteno da ode nakon kampanje aktivista za zaštitu životinja, te će mu se osigurati bolji uvjeti za život, prenosi Daily Mail.

Njegove pristaše nazvali su ga “najusamljenijim slonom na svijetu”, Kaavan više od 35 godina čami u Zoo vrtu u pakistanskom glavnom gradu Islamabadu.

Martin Bauer, glasnogovornik “Četiri šape”, rekao je da je slon napokon dobio medicinsko odobrenje za putovanje, najvjerojatnije u Kambodžu, gdje će naći prijatelje za druženje i bolje uvjete.

Slon s prekomjernom težinom Kaavan u petak je podvrgnut cjelovitom liječničkom pregledu u zoološkom vrtu, rekao je Bauer.

Nokti su mu bili ispucani i obrasli očito zbog godina života u nepropisnom ograđenom prostoru s podovima koji su mu oštetili stopala.

U svibnju je pakistanski Visoki sud naložio zatvaranje Z00 vrta Marghazar zbog njegovih užasnih uvjeta, te su optuženi za sistemski nemar. Spašavanje Kaavana iz zastrašujućih uvjeta privuklo je pažnju ljubitelja životinja širom svijeta, a poznate osobe, uključujući i pjevačicu Cher, koja se zalagala za njegovo preseljenje.

‘Nakon provjera, koje su potvrdile da je Kaavan dovoljno jak, sada će se poduzeti koraci da se finalizira njegovo preseljenje u utočište za životinje, vjerovatno u Kambodži’, rekao je Bauer.

Njegov će oporavak biti dug, rekao je Bauer, dodajući da su Kaavanove rane više nego samo fizičke. Također pati od problema u ponašanju.

DailyMail