Skip to content

NAJEFIKASNIJI NAPITAK NAŠIH PREDAKA: Ovo sredstvo za čišćenje organizma koristi se samo dva puta godišnje!

Čišćenje organizma treba sprovoditi najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti. Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija.

Želim da predložim još jedan efikasan prirodni lijek ruske narodne medicine na bazi kefira i heljdinog brašna.

Mnogi od vas znaju da je kefir-„eliksir mladosti i zdravlja“, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi.

Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo, ujedno i vrlo jednostavno!

Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati. Uradite to uveče i ostavite u frižider.

Ujutro, pola sata prije jela, još jednom promiješajte i pojedite ga. Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda. Poslije nemojte ništa jesti 3 sata.

Kura čišćenja – 14 dana svakih 6 mjeseci.