Skip to content

Mještanin Petrinje kroz suze “sasuo” istinu u lice Milanoviću i Plenkoviću

Dok su šetali ulicama razrušene Petrinje jedan stanovnik im je prišao i kroz suze, galameći, poručio kako u ovaj grad nije uloženo zadnjih 30 godina ništa.

Hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik te države Zoran Milanović jučer su nakon razornog zemljotresa obišli Petrinju.

“Svi su tu, svi će pomoći”, rekao je premijer.

Zoran Milanović je rekao da će biti potrebno puno novca, ali da je to druga priča.

“Grozno, baš užas”, kazao je Milanović i dodao da “centar grada izgleda grozno”.

Dok su šetali ulicama razrušene Petrinje jedan stanovnik im je prišao i kroz suze, galameći, poručio kako u ovaj grad nije uloženo zadnjih 30 godina ništa.

“30 godina niko nije čavao zabio ovdje. I ovo što se nije srušilo je puno mètaκa cijelo vrijeme”, nije skrivao ljutnju ovaj mještanin Petrinje.

Jutros tri nova jača potresa

Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jutros u 6,15 sati, 6,26 sati i 6,29 sati tri jača potresa s epicentrima nedaleko od Petrinje.

Potres u 6, 15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4, 8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potvrdila da će se tlo i dalje tresti. „Hoće, trest će se duže vrijeme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih“, kazala je.

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak. „Sasvim sigurno“, rekla je.

Navela je da je Petrinju od ponedjeljka pοgοdila „ogromna količina“ manjih potresa. Trese se gotovo svaku minutu, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.