Skip to content

Mesi saopštio novom treneru: Ne vidim svoju budućnost u Barsi!

Argentinac je izgleda prelomio poslije debakla od Bajerna, ali nema sumnje da Katalonci neće tek tako odustati.

Iako je novi trener Barse Ronald Kuman išao njemu na noge i pokušavao da ga nagovori da ostane u klubu, Mesi je, kako prenosi Radio mreža Katalonije, RAC1, saopštio Holanđaninu da sebe ne vidi u klubu u budućnosti.

– Ne vidim sebe u budućnosti u Barseloni – navodno su riječi koje je Mesi izgovorio pred Kumanom, što znači da je najvjerovatnije donio najtežu odluku svog života, da napusti klub u kojem je proveo čitavu karijeru i u koji je došao kao 13-godišnji dječak.

Mesi je u Barsi postao živa legenda kluba, ali poslednjih nekoliko godina i teška ispadanja u Ligi šampiona od Rome, Liverpula i na kraju Bajerna, očigledno su natjerala Mesija da presječe.

Argentinac je bio nezadovoljan i kako je rukovodstvo kluba srezalo igračima plate za 70 odsto. Uslijedila je pobuna u svlačionici na čelu sa Mesijem i ostalim igračima. To se odrazilo i na teren, trener Kike Setijen i njegov arogantni pomoćnik Eder Sarabija, potpuno su izgubili autoritet kod kod Mesija, koji ih je ignorisao tokom mečeva.

I Kuman i predsjednik Barse Đosep Marija Bertomeu poručili su da je Mesi igrač Barse i da vjeruju da će on ostati u klubu, ali sve su manje šanse za tako nešto. Bar dok je ova uprava Barse na njenom čelu.

Ipak, problem je što Mesi ima ugovor još samo godinu dana, a već za šest mjeseci, ukoliko ne produži saradnju, može da potpiše predugovor sa drugim timom i da bez obeštećenja nastavi karijeru gdje odabere.

Kako stvari trenutno stoje, u ovom prelaznom roku imaćemo najspektakularnije tranfere u istoriji fudbala!

S druge strane, danima se spekuliše da Kristijana Ronalda više nećemo gledati u dresu Juventusa. Stara dama je spremna da pusti Portugalca, jer njegova ogromna plata opterećuje budžet, a i sam Kristijano nije oduševljen stanjem u klubu.

Po mnogima najbolji fudbaleri svih vremena tako bi mogli da zaigraju zajedno i to u Pari Sen Žermenu.

Menadžer brazilskog asa Nejmara Vagner Ribeiro izjavio je da bogati šeici koji drže francuski klub mogu da dovedu koga požele, pa i ovaj ubitačan tandem.

“Nejmar je srećan u klubu i mislim da će ostati bar još dvije godine. A danas vam stvari tako stoje, da je lakše da Mesi pređe u PSŽ, nego da se Nejmar vrati u Barselonu. Lakše je da dođu i Mesi i Kristijano Ronaldo. Ozbiljan sam. Ne smijete da podcijenite katarsku ekonomsku moć”, izjavio je Ribeiro.

Sada je PSŽ na potezu!

Zamislite napad koji predvode Ronaldo, Mesi i Nejmar…

(Kurir/Espreso)