Skip to content

Majka izgradila za sina dva pješačka mosta!

Jedna kineska majka potrošila je preko 150.000 američkih dolara na izgradnju dva pješačka mosta (pasarele) kako bi se pobrinula da njen sin sigurno dođe u školu i vrati se kući!

Brižna majka u kineskoj provinciji Henan potrošila je više od milion juana ili oko 154.000 dolara za izgradnju dva metalna pešačka mosta ( pasarele) do škole svog sina, kako bi bila sigurna da on i ostala djeca mogu sigurno prelaziti put.

Majka, imenom Meng, nedavno je rekla za televizijsku stanicu Henan da je put do škole njenog sina uvijek bio zakrčen kad su roditelji dovozili ili dolazili pokupiti djecu poslije nastave, bez semafora postavljenih u blizini, prelazak puta je bio opasna stvar i za učenike i za nastavnike.

Još jedan razlog zašto je trošila novac iz sopstvenog džepa za izgradnju pasarela preko puta bio je taj što se škola nalazila na nižem terenu, a lokve koje su se neprestano stvarale na putu prouzrokovale su da se njen sin uvijek vraća kući mokrih nogu.

“Duboke rupe ispunjene vodom i zbog toga je vrlo teško bilo preći put“, rekla je žena. “Voda se znala preliti preko stepenica na kojima stoje školarci i čekaju roditelje. Noge mog djeteta su od vode znale pobijeliti od vode iz bare”

Oba mosta, od kojih je jedan gotovo završen, a drugi u fazi polaganja temelja, odobrio je lokalni biro za stanovanje i urbano-ruralni razvoj, ali je rekla da je njihovu izgradnju isključivo finansirao misteriozni dobrotvor.

Gospođa Meng je kazala da svom sinu nikada nije rekla da je platila nove pješačke prelaze jer ne želi da njeno dijete bude sujetno zbog ostale djece. Nada se samo da će njen doprinos pomoći djeci i nastavnom osoblju da budu sigurni i djeci omogućiti obrazovanje.

“Upravo sam učinila ono što si mogu priuštiti. Poslije smrti ne možete ponijeti novac sa sobom i ne moram da ostavljam previše novca za svoje dijete “, rekla je žena. “Nazvaću most ‘Mostom mudrosti’. jer učenici koji prelaze most mogu biti sve mudriji i mudriji”

https://youtu.be/bhDk3Ep7dLg

Ova priča privlači veliku pažnju u Kini, a većina korisnika društvenih mreža hvali ženu za njen dobrodušni doprinos.

Mogla je učiniti toliko stvari sa tih milion juana, poput kupovine par stanova ili kuće, ali je odlučila da umjesto toga učini nešto za cijelu zajednicu.