Skip to content

Majka heroj: Pila vlastiti urin kako bi spasila djecu dok su plutali oceanom

Devetočlana posada krenula je na izlet 3. rujna iz Higuerotea u Venezueli na nenaseljeni karipski otok La Tortuga.

Mariely Chacon (40) umrla je kao herojka. Ova majka ostala je sa svoje dvoje djece Marijom i Davidom na ostacima plovila nakon što su doživjeli brodolom u Atlantskom oceanu. Plutali su četiri dana, a kako bi prehranila svoju djecu dojenjem, Mariely je pila vlastiti urin.

Preminula je od dehidracije samo tri sata prije nego što su ih pronašli spasioci 112 kilometara daleko od kopna.

Obitelj iz Venezuele je doživjela brodolom tijekom izleta do otoka La Tortuga kad im je plovilo uništeno talasima. Djeca u dobi od dvije i šest godina preživjela su zahvaljujući majci koja se žrtvovala za njih. Preminula je zbog gubitka elektrolita koju je uzrokovala dehidracija jer je tri puna dana bila bez vode. Kako bi zadržala energiju i prehranila djecu pila je vlastiti urin. Kad su ih našli spasioci djeca su se držala za majčino mrtvo tijelo.

Djeca su također dehidrirala i pretrpjela opekline od sunca, no majčino mlijeko ih je spasilo te se sada oporavljaju u bolnici.

Brodolom je preživjela i dadilja. Ona se se od vrućine skrivala u hladnjaku. Petero ljudi koji su bili na brodu je nestalo, a među njima je i otac djece.

Venzuelanska pomorska služba tvrdi da su šanse za pronalaskom ‘vrlo male‘, piše Daily Mail.