Skip to content

Mačka upoznaje ježa, ali šta se dešava kada pokuša sjesti na njega?

Ježevi su poznati po svojim bodljama. Tamnoprsi ježevi Imaju između 6 i 8 hiljada bodlji, koje podiže i spušta, bodlje su preoblikovana dlaka, i iznutra su šuplje.

A mačke? Mačke su poznate po svojoj znatiželji. Moraju sve da opipaju i da provjere svaki kutak. Možda ste čuli i za izreku “Znatiželja/Radoznalost je υbila mačku”, ta izreka opisuje ovaj video.

Lily je osmomjesečna mačka koja je dobila novog neobičnog prijatelja. Čim je mačkica ugledala to neobično stvorenje, znala je da treba pogledati izbliza. Ali ta ju je odluka skupo koštala.

Na videu vidimo mačku kako dolazi, dok jež mirno odmara na kauču. Odma legne pored njega i krene šapom da ga pipne. Kada pipne ježa, njegove bodlje je ubodu. To je mačku još više zainteresovalo da istraži o čemu se radi.

Onda mačka ima novi plan. Odluči da sjede na ježa. Ona ustaje, okrene se i sjede na njega. Ova mala akcija uopće nije tekla kako je planirano. Lily je sjela na ježa, onda su je bocnule njegove bodlje! Maca je skočila i pobjegla. To definitivno nije bio ishod koji je očekivala.

Vlasnica se nije suzdržati i odmah se nasmijala. Možda joj još uvijek nije jasno o čemu se radi, ali nikad više neće sjesti na njih. Ova je mačka naučila vrijednu lekciju o svom novom prijatelju koju će pamtiti do kraja života.

Pogledajte ovaj simpatični video ispod: