Skip to content

Lutao 20 dana od Zlatara do Ivanjice da bi pronašao svoje vlasnike

Radovan Zarić iz Ivanjice glavni je lik prave filmske priče koja se prethodnih dana odvijala u ovoj opštini.

Kada se u blizini njegovog radnog mjesta pojavio vučjak Radovan ga je nahranio i napojio. Međutim, kasnije se ispostavilo da to nije pas lutalica.

FOTO screenshot InfoLIGA/Radovan Zarić

“Već godinama radim u taksiju i bilo je mnogo nevjerovatnih situacija, ali ova je definitivno jedinstvena. Kad sam u jutro otvorio auto kako bih mu izvadio doručak, Đango je uletio u gepek. Tada mi je palo na pamet da vjerovatno pripada nekoj porodici i da se već ranije vozio kolima”, rekao je Radovan za RINU.

Nakon toga Radovan je psa odnio kod supruge, koja je veterinar, kako bi provjerio da li ima čip i da li pripada nekoj porodici.

“Želio sam da saznam da li ga neko traži ili ne. Ukoliko nije ničiji htio sam mu pružiti dom. Kad smo ga pregledali pokazalo se ipak da pripada ljudima iz Beograda, koje smo odmah kontaktirali”, priča Radovan

“U pitanju je pas Đango koji je prije dvadesetak dana nestao na Zlataru, oni su ga intenzivno tražili, ali sve je bilo uzalud. Pretpostavljamo da je kroz šumu stigao do Ivanjice koja je udaljena oko 20 kilometara”, kaže Radovan.

Nakon saznanja da je Đango pronađen, vlasnik psa želio je da obraduje i iznenadi svoju porodicu, pa im je rekao da idu do Ivanjice u odgajivačnicu kako bi izabrali novog psa, ali ustvari ih je čekao njihov stari ljubimac koji je u njihovom domu bio pet godina.

“Sjeli smo da se upoznamo, žena i djeca su bili nervozni i rekli da oni nisu sigurni da žele novog psa. Tek kad sam im rekao da ukoliko im se ovaj kog ja imam ne svidi mogu i da ga vrate, pristali su da ga vide. Ono što je uslijedilo teško da se može riječima opisati. Bili su oduševljeni, djeca su počela da skaču od sreće i sve vrijeme su uzvikivali da je to njihov Đango”, priča Radovan.

Foto screenshot InfoLIGA YouTube

Ova priča još jedan je dokaz o neraskidivom prijateljstvu čovjeka i psa, a ono što je najvažnje jeste da se završila srećnim krajem.

Video: