Skip to content

Lopov se sukobio s bakom, nije znao da je majstor borilačkih vještina

Lopov koji je provalio u stan 81-ogodišnje Elizabet Mekgrej nadajući se lakom plijenu brzo je na bolan način saznao da je donio pogrešnu odluku.

U pomoć starici pritekla je 67-ogodišnja Lorenca Maruho koja je 26 godina trenirala borilačke vještine i ima crni pojas u džiu-džicuu. Iako je visoka samo 150 centimetara i teška 45 kilograma, Lorenca je bez problema savladala provalnika koji je napao njenu komšinicu.

Lorenca je ispričala kako je čula vrisak komšinice kojoj je muškarac upao u stan, zgrabio je i protresao, a ona je zbog toga pala na pod. Zgrabila je bejzbol palicu i pritekla joj u pomoć.

“Ugurala sam se između njih dvoje, skočila sam na njega i počela da ga udaram. Ustao je i htio da mi zavrne ruku, ali umjesto toga sam ja zavrnula njegovu”, ispričala je Lorenca.

“Nisam očekivala da će ta mala žena biti toliko hrabra. Rekla sam joj da pazi jer bi nas on mogao ubiti, a ona je odgovorila: ‘Ne večeras'”, rekla je Elizabet.

Starica je poslije napada primljena u bolnicu, a otpustili su je već sljedećeg dana.

Napadač Donald Robert Prestvud (59) uhapšen je zbog sumnje za napad na stariju osobu, a određena mu je kaucija od 150 hiljada dolara.

Cafe del Montenegro