Skip to content
licitacija

Licitacija za Ginisa: Kupio zemlju u Bileći za 20 biliona KM!

Da u Bileći ništa ne može da iznenadi primjer je i licitacija za kupovinu opštinskog zemljišta.

♦ Naime, za zemljište u Čepelici Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 biliona i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila posljednja na licitaciji za prodaju opštinskog zemljišta.

A kako i ne bi bio spreman da ponudi bilione kada je u pitanju opštinska zemlja na kojoj je, bespravno sagradio objekat u kome je smješten njegov restoran.

U Bileći makar ne fali zabave, a čaršija je dobila još jedan povod za prepričavanje i podsmijeh.

Kako je vlasnik jednog splava i restorana, riješen da kupi opštinsku zemlju na licitaciji ponudio čak 20 biliona maraka. Iako novac neće uplatiti, niti zemlju tako lako dobiti, osigurao je da makar neko drugi ne uzme ono što smatra svojim.

Prije Milenićevih 20 biliona i 100 maraka, Marko Zvijer je ponudio tričavih 20 biliona maraka.

Početna cijena zemljišta bila je 2.018 maraka. Za učešće na licitaciji prijavila su se četiri lica – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović.

♦ Ponude su se ređale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsjednik komisije uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda. Nakon što je Milenić ponudio 200 miliona i 100 maraka, Zvijer je licitirao na 20 biliona. U sljedećem pozivu Milenić je na tu ponudu dodao još sto maraka, nakon čega je Zvijer, ipak, odustao.

Zemljište koje je u opštinskoj svojini je u stvari dio zemljišta oko restorana koji je u vlasništvu Rista Milenića. Stoga su objekat i zemljište uz objekat izuzeti od prodaje, a predmet prodaje je okolno zemljište.

Jasno je da ovaj novac neće biti uplaćen, te da od licitacije nema ništa. Opština će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, licitacija i zvanično nije uspjela, a Milenić će ostati bez kaucije od 200 maraka.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Bileća Radenko Popara o licitaciji ne zna mnogo. Na naše pitanje da neobičnu licitaciju prokomentariše, rekao je da odgovore potražimo od komisije.

Direkt/Nebojsavukanovic.info