Skip to content

Kompanija u Japanu izvinila se nakon što je voz krenuo 20 sekundi ranije od naznačenog vremena

Japanska kompanija koja pruža usluge željezničkog prevoza uputila je javno izvinjenje nakon što je jedan od njihovih vozova krenuo 20 sekundi ranije od naznačenog vremena.

U Japanu, zemlji sa najpouzdanijom željeznicom na svijetu, rijetko se dešava da dođe do kašnjenja ili ranijeg kretanja voza, tako da je ovaj događaj izazvao dosta pažnje.

Uprava linije “Cukuba Ekspres” čiji vozovi saobraćaju između Tokija i Cukube uputila je “iskreno izvinjenje zbog izazvanih neprijatnosti”.

Kompanija navodi da osoblje nije dovoljno dobro provjerilo raspored, tj. vrijeme odlaska voza, pa je došlo do kardinalne greške. U saopštenju se navodi da je voz trebalo da krene u 9:44:40 po lokalnom vremenu, a krenuo je u 9:44:20, javlja BBC. Greška se dogodila jer osoblje nije provjerilo raspored, navodi se u saopštenju.

“Osoblje nije dovoljno dobro provjerilo vrijeme odlaska vozova i krenuli su ranije”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kompanija navodi da se putnici nisu žalili zbog ranijeg polaska voza sa stanice Minami Nagarejama, sjeverno od Tokija. Veoma je rijetko da vozovi u Japanu, zemlji sa jednom od najpouzdanijih željeznica na svijetu, kreću u vrijeme različito od naznačenog.