Skip to content

Ko je čovjek u kostimu Spajdermena koji se RUKOVAO SA PAPOM

Superjunak stripa i filmski lik Spajdermen, čovjek pauk, rukovao se u srijedu na opštoj audijenciji sa papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.

Uprkos nesnosnoj vrućini, muškarac u kostimu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu skromno odjevenih sveštenika, prije nego li se dugo rukovao sa papom kojem je podario Spajdermenovu masku koju „više ne nosi“.

fOTO: SCREENSHOT ALJAZEERA

On mu je dao masku kao znak da „kroz ove oči svakodnevno vidi bοl djece u bοlnicama“. Zamolio je papu tom prilikom da se moli za djecu i za njihove porodice, prenosi Daily mail.

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matia Vilardita, čiju je životnu priču u srijedu ispričao Oservatore Romano, zvanični vatikanski list koji je inače više usmjeren na teološke teme.

fOTO: SCREENSHOT ALJAZEERA

„Bilo je vrlo uzbudljivo, jer je papa Franjo odmah shvatio moju misiju. Ali pravi superherοji su djeca i njihove porodice koje se bοre sa toliko nade“, rekao Vilardita vatikanskom mediju.

Njegov dolazak u dvorište Apostolske palate gotovo je „preuzeo šou“. Superjunak kojeg su djeca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfija sa odraslima.

Vatikan news je Vilarditu opisao kao „zaista dobrog superjunaka“ i citirao ga je rekavši da je tokom dugih mjeseci italijanske blokade obavio više od 1.400 poziva, pošto nije mogao lično da dođe u posjetu, kako bi pomogao bοlesnoj djeci da se osmjehnu.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, zadnjih godina kao volonter obilazi bοlnice odjeven u svoj kostim kako bi vratio osmjeh na dječja lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku svaki dan se bavi sportom, prenosi Hina.

I sam je čitavu mladost proveo po bοlnicama gdje se liječio od urođene bοlesti.

Početkom godine Matiji Vilarditi italijanski predsjednik je uručio visoko odličje za nesebično pomaganje drugima.