Skip to content

Kanye West SLUŽBENO ODUSTAJE OD PREDSJEDNIČKE UTRKE

Američki reper Kanye West objavio je na Twitteru da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u studenom i izazvati republikanca Donalda Trumpa i njegovog političkog rivala, demokrata Joea Bidena.

Kanye West već je odustao od predsjedničke utrke za 2020. otprilike dva tjedna nakon što je prvobitno najavio da će se kandidirati. U utorak, 14. srpnja, predstavnik zapadne kampanje Steve Kramer rekao je Intelligenceru da će odustati od izbora.

“Odustao je. Nemam ništa dobro ili loše reći o Kanyeju … Svaki kandidat koji se prvi put kandidira za predsjednika prolazi kroz ove prepreke, “rekao je Kramer.

Unatoč stvaranju velikog tima i pokretanju postupka, West je ustanovio da je dobivanje podobnosti bilo mnogo teže nego što je predviđao.

U više je navrata izjavio da namjerava slijediti Trumpovo vođstvo u korištenju njegovog statusa slavnih da osigura političku moć.

West je odustao od utrke samo nekoliko dana nakon što je američka predsjednička anketa sugerirala da će dobiti manje od dva posto glasova ako se kandiduje protiv Donalda Trumpa i Joea Bidena.

West je prvi put stvorio udarne valove u političkom svijetu kada je pravio naslove optuživši tadašnjeg predsjednika Georgea W Busha da “ne mari za crnce.”

Uz malu iznimku njegovih stavova o zaustavljanju policijske brutalnosti, Kanyeova politika bila je kršćansko konzervativna. Kanye kaže da želi vratiti molitvu u škole i zabraniti pobačaje. Također je rekao da podržava jaku vojsku.

West je jedan od najprodavanijih digitalnih umjetnika svih vremena.

anonymous