Skip to content
titanik

Izlet na Titanik: Posjeta najpoznatijoj olupini broda koštaće 250.000 dolara

Otkako je 1985. otkriven na morskom dnu sjevernog Atlantika, Titanik je posjetila tek mala grupa ljudi.

titanic
Foto: Screenshot YouTube

Kompanija OceanGate Expeditions ovih je dana najavila svoje drugo putovanje do najpoznatije svjetske olupine, koje će tim turista istraživača odvesti do nekih 4.000 metara ispod hladne površine oceana, u kojem će “specijalisti misije” zajedno s istraživačima, pregledati ogromni brod iz podmorskog vozila ove kompanije.

Ali ovaj izlet će biti sve, samo ne jeftin. Naime, svaka ulaznica košta 250 hiljada dolara, prenosi morski.hr

Turisti će svoju avanturu započeti ploveći ekspedicijskim brodom od Kanade do posljednjeg počivališta olupine i više od 1.500 putnika i članova posade tog broda.

OceanGate Expeditions će koristiti svoju podmornicu od titana i ugljičnih vlakana klase Cyclops za pet članova posade; brod nosi i do tri stručnjaka za misiju na svakom zaronu u trajanju od osam do deset sati.

“Nepotopivi brod” Titanik potonuo je 14. aprila 1912., četiri dana nakon svog prvog putovanja iz Sauthemptona u Engleskoj do Njujorka nakon što je udario u santu leda. Preminulo je 1.517 od 2.224 putnika i članova posade na brodu.

Brod iz godine u godinu prοpada. Jarbol je pao na palubu, a slavni zaron reditelja Džejmsa Kamerona 2001. godine oslabio je integritet trupa. Prema Nacionalnoj upravi za oceane i atmosferu, trup i struktura broda vjerojatno će se u potpunosti urušiti u sljedećih 20-40 godina.

https://youtu.be/5KdsGPsF2go

Izvor: morski.hr