Skip to content

Imam 4 sina i 30 dana sam im zabranio TV i mobilni telefon: Nisam ni slutio šta će se desiti

  • Phil Makenzie je tata koji je izveo svojevrsni eksperiment – ukinuo djeci vrijeme pred ekranom na mjesec dana i potom objasnio kakve su se radikalne promjene dogodile njegovoj porodici.

Phil je ujedno i prava senzacija na Instagramu jer ga tu prati gotovo 400.000 ljudi. Razlog je jednostavan – on je tata četvoro djece do sedam godina i redovno daje zanimljive i korisne savjete o roditeljstvu.

Foto:snimka zaslona/instagram.com/leansquad/
  • 7 stvari su se znatno promijenile onog momenta kada je otac sinovima ukinuo mobilni i televizor na 30 dana

1. Njihova četiri dječaka su se znatno manje svađala, a mnogo više igrala. Postali su neusporedivo bliskiji i više se zavoljeli.

2. Njihova mašta i kreativnost su doslovno eksplodirale. Sada mama i tata po cio dan gledaju kakve sve igrice njihovi mozgići mogu da smisle.

3. Pažnja im se znatno popravila, više su fokusirani na igračke. Ranije bi im nova igračka dosadila za dva minuta, a sada se mnogo duže igraju, što je sjajno.

4. Mnogo ih je lakše izvesti iz kuće, a ranije je to bilo prava muka. Kukali bi za samo još pet minuta pred TV-om, a sad su spremni za tren.

5. Sada zapravo sjednu da jedu, a ranije su bili dekoncentrisani i odbijali hranu. Sad ručamo kao prava porodica.

6. Imaju manje tantruma. Dešavaju se i dalje ponekad, ali neusporedivo rjeđe.

7. Sada uživaju u čitanju knjiga, dok ranije to nije bilo izvodljivo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Phil Mackenzie (@leansquad)

“Sve to na kraju je popravilo i uljepšalo naš život kao roditelja, a nismo ni mogli da zamislimo da će se to desiti”, zaključuje ovaj tata.