Skip to content

I zvanično kraj karijere: Tina Tarner se oprašta od publike filmom o svom životu

Američka rok diva Tina Tarner i zvanično je objavila da završava karijeru, a sa publikom će se oprostiti novim dokumentarnim filmom Tina o svom životu koji će biti emitovan krajem marta.

Foto: Screenshot YouTube HBO

Tina Tarner je na javnoj sceni već više od šest decenija, sa pravom nosi titulu kraljice rokenrola, a sada, u 81. godini života, riješila je da se povuče i oprosti od svojih fanova, prenosi NewYork post.

Za kraj, kako bi se odužila publici koja je bila uz nju prethodnih šest decenija, za HBO je snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču. Ovaj film zapravo je njeno posljednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike.

U filmu “Tina” govori kako želi da stupi u posljednje poglavlje svog života – bez reflektora.

U dokumentarcu, prisjeća se svoje mladosti ispunjene tugom i bolom, potom na ljubav i globalnu slavu koju je stekla u zrelim godinama. Film otkriva koje je posljedica trpjela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Rođena kao Ana Mej Bulok, odrasla na polju pamuka, a već 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom Tarnerom, s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Ike i Tina

Nakon razvoda nije dobila ništa, ni novac, ni kuću, odlučila je zadržati samo svoje ime.

Sreću je sredinom osamdesetih pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće, koji u filmu i govori da mu je Tina rekla: “Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj posljednji oproštaj”.

U julu 2013. godine, poslije 27 godina ljubavi, vjenčali su se u Švajcarskoj, gdje su i živeli posljednjih godina.

Film “Tina” sačinjen je od arhivskog materijala, starih snimaka, i pored sjaja slave i muzike, prikazuje i tamnu stranu njenog života.

Neke od slušanijih njenih pjesama, između kojih su “What’s Love Got to Do with It” i ‘Private Dancer’ snimljene se 1984. godine.