Skip to content

Horoskopski znak Škorpion / Škorpija

 • Element: Voda
  Kvaliteta: Popravljena
  Polaritet: Yin (negativan, ženski)
  Vladajući planet: Pluton/Mars
  Kuća: 8
  Simbol: Škorpion
  Moto: Doživjeti intenzivnu emocionalnu transformaciju
 • Najbolja kvaliteta: Snalažljivost
 • Loša strana: nesloga, zlouporaba seksa, strast, temperament, svojeglavost, osvetoljubivost, ogorčenost, ljubomora, zavist, posesivnost, problematičnost, beskompromisnost
 • Ključne riječi: regeneracija, hrabrost, želja, snalažljivost, lukavost, tajnovita, stroga, odlučna

Karakteristike Škorpije

Znak Škorpion je fiksna voda. To je potentan, snažan znak, karakteriziran gorljivom ljubavnom prirodom, ogromnom izdržljivošću, intenzivnim emocijama, kompulzivnim željama, tajnovitošću i oštrom osvetom. Škorpion je izuzetno odan voljenim osobama, ali kada je povrijeđen, postaje egocentričan i uvijek spreman na oštri sarkazam. Škorpion je marljiv, jake volje i samouvjeren, dok je tih, suptilan, lukav i iznenađujuće heroičan u opasnosti.

Škorpion je dobar detektiv, fokusiran je na rješavanje skrivenih problema koji proizlaze iz partnerstva. Ono mora naučiti osjećati emocije bez njihovog obuzdavanja i bez odlaska u krajnosti. Obuzdavanje emocija uzrokuje blokade koje dovode do kompulzivnog ponašanja.

Škorpion je povezan s tajnim silama prirode, seksom, iscjeliteljskom moći, vojnim poslovima, kirurgijom i magijom. Planete u znaku Škorpiona bit će obojene kvalitetama: kompulzivnih želja, dubine, kontrole, strasti i tajnovitosti.

Osobine karaktera Škorpiona uključuju jake, zagonetne i neovisne karaktere koji pucketaju intenzitetom i karizmom koji ih čini nezanemarljivima. Unatoč svoj toj moći, često ostaju nepoznati drugima, jer žestoko čuvaju sebe i svoj privatni život.

Možete se kladiti da se događa nešto sočno, skriveno, jer Škorpioni vole ekstreme, izazove, opasnost i tamu. Oni su, zbog svog planetarnog vladara Plutona, privučeni ekstremima ljudskog iskustva. Ako je nastrano, riskantno ili uzbudljivo, Škorpion će nekako biti upleten!

Škorpioni su odani, pametni, oštroumni i stoički. Oni stoje iza svojih uvjerenja i ne žude za tuđim odobravanjem.

Škorpion je poput velike, loše starije sestre ekipe Vodenog znaka. Ne petljaj se s turbulentnim, smrtonosnim škorpionom, prijatelju, njihov ubod može biti fatalan – i oni čine da ostali znakovi zodijaka (osim možda Ovna, s kojim dijele planetarni utjecaj) izgledaju ništavno naspram njih!

Nemilosrdni su, ozbiljno. Dajte Škorpionu smislenu i pozitivnu svrhu i oni bi mogli promijeniti svijet – ne možete ih zaustaviti. Sumnja u sebe, predbacivanje, nedostatak samopouzdanja… to im je strano. Oni znaju što žele i vjeruju da imaju pravo to i dobiti. Suočeni s problemima, njihov intelekt oštar poput britve može stvoriti fleksibilna i izvanredna rješenja i zaobići ih. Njihov šarm može pridobiti neprijatelje (iako će ih zabilježiti u svojoj ‘Knjizi zamjerki’ za kasnije… osvetu je najbolje poslužiti hladnu).

Škorpioni, karijera i novac

Penjanje na ljestvici karijere. Rođeni da vladaju, da uspiju, da se istaknu, da dođu do vrha bilo kojeg stabla na koje su se odlučili popeti. I oni su u tome 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, ne isključuju se iz svog ‘svijeta rada (ili gdje god im ambicije leže), uvijek se usađuju u nekom kapacitetu, osmišljavaju strategije, uče i umrežavaju se.

Svi Škorpioni imaju velike ambicije i ne boje se napornog rada koji je potreban da bi svoje ciljeve ostvarili. Naći ćete ih kako zauzimaju gornje ešalone mnogih intenzivnih, konkurentnih, pa čak i opasnih industrija. Što je izazov teži, to su više napaljeni. Škorpioni su neustrašivi AF. Idealne karijere za njih uključuju uloge u područjima kao što su: Znanost, farmacija, vojska, pravda, okultno i duhovno, novinarstvo, istražni i detektivski rad.

Poslovna strategija: Ako postoje tajne, laži, slojevi i fasade… Škorpion ih želi razbiti i vidjeti što se krije ispod. Oni su prirodni istražitelji.

Škorpioni vode primjerom, neovisni su i motivirani te dovoljno intuitivni (čak ponekad i psihički) da zamijete i prilagode se raspoloženju tima oko sebe, što ih čini vrijednim članovima tima i izvrsnim šefovima. Ponekad njihovo samopouzdanje može prerasti u aroganciju ili tvrdoglavo poricanje tuđeg mišljenja i to se mora ublažiti. Ponekad se Škorpioni mogu činiti povučeno jer su doista sretni u svojoj koži, kod kuće sa svojim mišljenjima i uvjerenjima u sebe. Ne trebaju tuđe odobrenje, dopuštenje, pa čak ni interes. Nije osobno, to je samo njihova neovisna priroda.

Kada je riječ o novcu, Škorpioni poistovjećuju novac s moći i statusom (što ih više zanima i fascinira, tbh, moć je glavni pokretač u njihovom području). To im daje žeđ i apetit za visokom zaradom i dobrom naknadom. To im daje trenutni cilj u karijeri: biti plaćeni.

Djeca Škorpija

Škorpioni drže sve skriveno u sebi. Oni žude za privatnošću i potrebno im je mnogo vremena nasamo. S druge strane, nemojte očekivati ​​da ćete nešto prešutjeti od svog vrlo intuitivnog djeteta. Škorpioni su vrlo perceptivni i uvijek su svjesni kada nešto nije u redu. Otkrit će sve obiteljske tajne i sve što biste pokušali sakriti od njezina oštrog pogleda.

Iako izvana može djelovati hladnokrvno i pribrano, vjerojatno se kod vašeg djeteta Škorpiona događa emocionalni tobogan, osobito ako je previše tiho ili se prema vama ponaša tiho. Vaš je posao nagovoriti ga da podijeli kada osjetite da ga nešto uzrujava. Kao znak strasti, djeca rođena u znaku Škorpiona mogu biti ekstremna u svojim emocijama i mogu se promijeniti od durenja do smiješka u nekoliko trenutaka.

Poput divljeg škorpiona koji ih predstavlja, Škorpioni vole tamu i povlačenje u skrovište. Vaše će maleno dijete voljeti igrati se skrivača i drugih igara koje mu omogućuju da nestane. Također imaju tendenciju da postanu vrlo zainteresirani za misterije, magiju i fantastično. Ovo je dijete koje će staviti svoju detektivsku kapu i u tren oka pronaći vaše izgubljene ključeve.

Škorpija Moda

Među dvanaest znakova zodijaka, žene Škorpioni vlasnice su najmisterioznije prirode te strastvenih i neustrašivih osobnosti. Kada Sunce izlazi u Škorpionu, vi ste vlasnik intenzivne, strastvene i magnetične osobnosti, zbog čega ste puni sposobnosti da svaku sitnicu shvatite ozbiljno. Volite se odijevati tako da drugi mogu lako vidjeti vašu moćnu osobnost. Čak i ako svoju odjeću ne birate prema modi, svakako volite uvesti svoj osobni stil.

Volite birati svoju odjeću u skladu sa stilom odijevanja Škorpiona, nikada ne preuzimate tuđi stil. Za trendi odjeću volite birati tamne boje. Omiljene boje zodijaka uključuju crnu, bijelu i sve nijanse sive. Osim toga, dio svog kostima možete učiniti i tamnocrvenom, tamnocrvenom i bojom volovske krvi. Crna je vaša omiljena boja i lako je pokazati svoju snažnu osobnost kada ovu boju uklopite u svoju odjeću. Odjeća Škorpiona je elegantna, seksi i atraktivna.

Kompatibilnost Škorpiona sa ostalim znakovima

Škorpion i Ovan: Veza između Škorpiona i Ovna odmah će se otkriti kao komplicirana. Najbolja zajednička točka na kojoj se ovo dvoje mogu razumjeti je u fizički intimnoj areni. Ali, vrlo su različiti i u načinu razmišljanja i u načinu osjećanja. Škorpion želi potpunu kontrolu nad vezom i svojim partnerom, ali Ovan je neće htjeti prepustiti. Među njima najbolje funkcionira povremena veza.

Škorpion i Bik: Kada se Škorpion i Bik spoje, strast, senzualnost i erotika bit će nevjerojatno prekrasni. Ali u svakodnevnom životu, određene situacije mogu uzrokovati usporenje u ovoj vezi. Škorpion previše kontrolira. Bik neće podnijeti emocionalne ubode koje će sigurno zadati Škorpion. Da bi ova veza funkcionirala, Škorpion mora poštovati Bika onakvim kakav je.

Škorpion i Blizanci: Ako se Škorpion i Blizanac spoje radi veze obostranog intimnog zadovoljstva i ničega drugog, onda može ispasti prekrasno za oboje. Ali čim želite ići dalje i izgraditi vezu, morat ćete zajedno proći strmi put ako želite da uspije. Škorpionova ljubomora i eksplozije razbit će mogućnost da Blizanac ostane uz njega.

Škorpion i Rak: Veza između Škorpiona i Raka može biti vrlo zadovoljavajuća, ako Rak može dopustiti Škorpionu da preuzme uzde. Rak ne treba brinuti za svoju sigurnost: Škorpion će biti tu da im pruži sve što im treba. Zauzvrat, Rak će pružiti Škorpionu neograničenu ljubav i zadovoljstvo. U takvoj vezi Škorpion je manje agresivan nego inače.

Škorpion i Lav: Škorpionu i Lavu je jako, jako teško ostati zajedno u ljubavnoj vezi. Možda su u redu za povremeno spajanje, ali nisu toliko uspješni u dugoročnoj stabilnosti. Da bi Lav bio nadopuna Škorpionu, Lav mora ostaviti po strani svoje najizraženije osobine: autoritativan glas, odlučnost, neovisnost i kontrolu. Škorpion nikada neće dopustiti takve kvalitete svom suputniku.

Škorpion i Djevica: Veza između Škorpiona i Djevice može biti jako dobra. Škorpion će biti zadovoljan sa svojom voljenom Djevicom, jer će Djevica prepoznati Škorpionove uspjehe i neće biti toliko kritična kao kod ostalih znakova. Djevica će se, zahvaljujući svojoj briljantnoj analitičkoj sposobnosti, znati nositi s Škorpionovim ispadima i ljubomorom na primjeren način.

Škorpion i Vaga: Veza između Škorpiona i Vage može biti dobra i stabilna. Škorpion mora držati pod kontrolom svoje posesivne i ljubomorne ispade. Škorpion Vagi može osigurati sigurnost, nešto što Vagi nedostaje, jer Vaga uvijek živi u nedoumici iu potrazi za boljom ravnotežom.

Škorpion i Škorpion: Kako bi dvoje Škorpiona imalo stabilnu vezu, morat će raditi na tome svakodnevno. Škorpioni su eksplozivni, ljubomorni i kontroliraju. Trebali bi naučiti te kvalitete držati pod kontrolom kako ne bi uništili svoju vezu. Oba Škorpiona savršeno će se razumjeti na fizički intimnom planu. Održat će strastvenu, ali pretjerano vatrenu vezu.

Škorpion i Strijelac: U početku će Škorpion i Strijelac maksimalno uživati ​​u svojoj vezi: avanturama, senzualnosti, strasti i zabavi. Ali ako se Škorpion i Strijelac žele skrasiti zajedno, morat će ići korak po korak kako bi riješili sukobe koji proizlaze iz njihovog velikog sukoba: Škorpionova posesivnost i ljubomora sukobit će se sa Strijelčevom potrebom za slobodom i ekspanzijom.

Škorpion i Jarac: Škorpion i Jarac mogu napraviti odgovarajući spoj. Škorpionova intuicija kombinira se s dubinom kojom Jarac analizira situacije i doživjet će mnogo sjajnih trenutaka otkrivajući stvari koje nikad nisu znali o sebi i svijetu oko sebe. Trebali bi paziti da se ne izoliraju od svijeta na ekstreman način.

Škorpion i Vodenjak: Veza između Škorpiona i Vodenjaka je moguća, ali će zahtijevati veliku toleranciju od strane oba člana. Škorpion je previše krut i strukturiran da bi razumio potrebu za slobodom i kretanjem koja pokreće Vodenjaka. Ako Škorpion ne ublaži svoje zahtjeve, Vodenjak će se zatvoriti ili odlučiti prekinuti vezu.

Škorpion i Ribe: Škorpion i Ribe čine izvrsnu vezu u kojoj se oboje osjećaju shvaćeno i emocionalno ograničeno. I Ribe i Škorpion daju prednost sentimentalnim i duhovnim aspektima života, u kojima se savršeno razumiju. Slatkoća Ribe oslabit će eksplozivne impulse Škorpiona.

Škorpion u ljubavi i strasti

Za većinu Škorpiona, zadovoljavajući ljubavni život je od velike važnosti. Moraju podijeliti svoje najintimnije osjećaje. Njihova velika seksualna privlačnost omogućuje im vrlo lako pronalaženje partnera. Kad izaberu nekoga, zahtijevaju potpunu predanost, ne prihvaćaju “ne” kao odgovor i u susretu s odbijanjem otkrivaju svoju najopsesivniju stranu.

Vođenje ljubavi je najdublji oblik izražavanja, kao i bitan sastojak svake veze za Škorpiona. Vole se zabavljati sa svojim partnerom i voditi aktivan društveni život, ali bez odgovarajuće seksualne razmjene zajednica je osuđena na propast.

Sjajni su ljubavnici, a često uspiju partnera osloboditi svih inhibicija. Međutim, oni oko njih moraju imati veliki psihološki otpor kako bi se suprotstavili njihovim stalnim promjenama raspoloženja. Oni koji to uspiju bit će nagrađeni bogatim iskustvom kojem je teško parirati.

Škorpion u braku

Škorpioni teško ulaze u brak. Mnogi trebaju iskusiti sve i navikli su imati nekoliko veza odjednom. Međutim, nakon vjenčanja malo je vjerojatno da će biti nevjerni. Postaju odani supružnici puni ljubavi, uvijek spremni podržati svog partnera.

Kada se osjećaju nesigurno, pate od napadaja ljubomore i treba im vremena da povrate povjerenje u drugu osobu. Ne libe se staviti partneru na raspolaganje sve svoje financijske, fizičke i emocionalne resurse i snažno se boriti za očuvanje svoje zajednice. S godinama veze koje uspostavljaju postaju sve jače.

Supruge Škorpiona su ambiciozne i inteligentne, s potrebnom energijom da usklade obiteljske i profesionalne obveze.

Muževi Škorpione su snažni i odani, iako ponekad prolaze kroz duga razdoblja šutnje.