Skip to content

Haski velikog srca spasio 7 tek rođenih mačića i brine se o njima kao majka

Ženka haskija po imenu Baner spasila je sedam mačića koje je našla ostavljene u šumici u gradiću Menlo u SAD, prenosi Daily Mail.

Naime, Baner je službeni medicinski pas i trenirana je da pomaže svojoj vlasnici koja pati od posttraumatskog sindroma i teškog oblika anksioznosti. Sa svojom vlasnicom Vitni ona je još iz perioda kada je bila štene a pomaže joj u trenucima kada nastupe napadi anksioznosti tako što je smiruje i izvodi iz gužve ili situacije koja izaziva napad.

Ali ona je dokazala da nije naučena samo da pomaže svojoj vlasnici. I u drugim slučajevima je priskakala u pomoć drugim životinjama. Ipak, ovaj poduhvat ima posebnu težinu.

Vitni je postala svjesna da nešto nije u redu kada je Baner počela da se uznemireno ponaša i da joj povlači haljinu kako bi je odvela na neko mjesto kao što radi kada joj pruža pomoć. Krenula je za njom sve do obližnje šume gdje je zatekla kako kruži oko kartonske kutije u kojoj se nalazilo 7 gotovo tek rođenih mačića.

Kada je odnijla mačiće do kuće, Vitni se iznenadila kada je shvatila da Baner odbija da ih napusti. Sve vrijeme ih je njuškala, lizala i čistila. Na kraju ih je okupila oko sebe i zadrijemala zajedno sa novim usvojenicima.

Vitni je uvjerena da je osoba koja je ostavila mačiće u šumi željela da ih niko ne nađe. Srećna je da će se oni, zahvaljujući njenom hrabrom haskiju oporaviti i kada dođe vrijeme naći svoje mjesto u domovima koji će im pružiti ljubav.

Pogledajte video:

Izvor: DailyMail Foto: Caters News