Skip to content

Florentino Perez sve objasnio, da li je UEFA nemoćna?

Predsjednik Reala veoma samouvjeren…

Florentino Perez je sinoć u sportskom programu “Ćiringito” objasnio poziciju klubova osnivača i stavio tačku, prenosi sportske.net.

“Nalazimo se u teškoj finansijskoj situaciji, jedini način je da igramo više takmičarskim utakmica, a ovo takmičenje će za razliku od Lige šampiona biti profitabilno i donijeti više novca”.

“Evolucija je potrebna, svijet se mijenja, na kraju i UEFA i FIFA su bile protiv evropskih kupova pedesetih”, podsjetio je Perez.

On je dodao da ako veliki klubovi ne budu imali novca, cijeli sistem će se urušiti, a demantovao je da je takmičenje zatvoreno.

“To nije istina, postoji pet mjesta, klubovi mogu da se kvalifikuju”.

Koja su još tri kluba koja bi mogla da igraju Superligu, s obzirom da bi trebalo da bude 15 osnivača.

“Nismo pozvali PSŽ, čekamo Bajern, ako odbiju pozvani, nema problema, igraće nekog drugi. Ovih 12 ostaju, nema odustajanja, nema nikakvog odstupanja. Ovo nije liga za bogate, nego da bi se spasio fudbal. Ako čekamo do 2024. fudbal je mrtav. Ne razumijem prijedlog UEFA, ne razumijem Čeferina, on sebi daje pravo da vrijeđa predsjednika Juventusa. Mi nećemo takvog predsednika UEFA”, kaže Perez.

Dodao je da niko ne zna kolike su plate u UEFA i FIFA.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kada poćinju?

“Ako budemo uspjeli to će biti u avgustu. Moramo da nađemo sporazuma sa UEFA, ali i ako ga ne bude, ne odustajemo. Ako oni hoće da čekaju 2024. za reformu njohova stvar. Ima zainteresovanih, razgovarali smo i sa vodećim sudijama. To da će igrači naših klubova biti suspendovani u reprezentativnih takmičenjima neće se desiti. To vam garantujem”, poručio je prvi čovjek Reala.

On ima i uporište u zakonu, kako su juče engleskim medijima objasnili vodeći stručnjaci u oblasti sportskog prava, svaki spor ove vrste klubovi i igrači bi lako dobili.