Skip to content
posuđe

EVO ZAŠTO NERED U KUĆI PRIVLAČI NEGATIVNU ENERGIJU

Nered se dešava u svakoj kući. To ne znači da u njoj žive lijeni ljudi, već da je to neko privremeno stanje koje je uzrokovano nedostatkom vremena ili nečim drugim. S druge strane, postoje kuće u kojima nered predstavlja stalno stanje stvari. Kada to spoznate, vreme je da uključite alarm, jer kuća u kojoj nema reda uvijek će privući nesreću i nevοlju.

 

Feng Šui specijalisti za bioenergiju, pa čak i psiholozi tvrde da nered u kući znači i nered u glavi!

Nered u hodniku

Uvijek treba da počnete sa hodnikom, jer je prema Feng Šui pravilima, ovo centralni auto-put kuće. “Gužvu” na ovom putu često čini stara obuća, bicikli, kolica, odjeća i kišobrani. Nered u hodniku znači da će u kući biti stalna svađa, nedostatak novca, a ukućani će htjeti da “odu” odavde.

Ako izbacite smeće, staru obuću, složite jakne i kišobrane, popravite bicikle, “očistit ćete put” sreći, i ona će moći da pokuca na vaša vrata.

Nered u kupatilu

Nije ni čudo što kažu da je “kupatilo je lice žene koja živi u kući”. A ako je ova prostorija prljava, na pločicama buđ, kozmetika razbacana, peškiri poderani to znači da se kod “domaćice kuće” može javiti kompleks niže vrijednosti. Kod žene koja ima normalno samopoštovanje, koja je zadovoljna sobom i svojim životom, kupatilo će uvijek blistati. Kakva je situacija u kupatilu ujutro, takav će vam dan biti.

Nered u kuhinji

Kuhinja je izvor obilja, energije i blagostanja, to je srce kuće. Na kraju, naše stanje zavisi od toga šta jedemo, kao i od raspoloženja onog koji je jelo pripremio. Ako je kuhinja puna smeća, praznih tegli, limenki, na policama “vrag nogu slomio”, nemojte se iznenaditi što ne možete da se riješite suvišnih kilograma.

Očistite kuhinju i blagostanje će ući u vaš dom. Kako financijsko, tako i emotivno. Hrana treba da se sprema u čistoći, udobnosti, usred svjetlosti, i tek tada će donijeti korist, a ne štetu.

Dnevna soba

Ova soba je lice kuće, gosti su dobrodošli u njoj. Ona je odgovorna za komunikaciju sa ostatkom sveta, ovo je pokazatelj kako prijatelji i rodbina vide vaš život. Nered u dnevnoj sobi dovešće do svađe, nerazumijevanja između vas i rodbine i prijatelja… Takva svađa neminovno dovodi do usamljenosti, otuđenosti i beskorisnosti.

Dnevna soba treba da “privuče” dobre ljude u vaš dom, a sa njima i sreću. Ne pretrpavajte je previše, to može izazvati pometnju u odnosima sa drugim ljudima. Što više svjetla u dnevnoj sobi, to bolje.

Spavaća soba

Ovo je najintimnije mjesto u kojem se “kuje” vaša lična sreća. Nered u ovoj sobi može dovesti do nesanice, svađe sa voljenom osobom, prοblema u intimnoj sferi.

Stručnjaci savjetuju da se iz spavaće sobe ukloni sve što direktno nije povezano sa spavanjem i seκsom.. Televizor i računar su potpuno suvišni u ovoj prostoriji. Spavaća soba treba da odiše mirom i spokojnošću.

Vodite računa šta unosite u kuću, a pogotovo šta godinama čuvate. Ne razmišljajte previše i oslobodite se smeća. Izbacite iz kuće one stvari koje godinama taložite i koje vas guše. Sjećanja čuvajte u glavi, a ne u stvarima.

posuđe
Foto: Achim Thiemermann/Pixabay

 Stil.kurir.rs