Skip to content

EVO KAKO JE UHAPŠEN IVAN KONTIĆ iz Novog Sada koji je lomio ruke onesviješćenom mladiću

Crnogorskom državljaninu Ivanu Kontiću (30), koji je osumnjičen za brutalno prebijanje 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, danas je određen je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu, kazala je CdM-u savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović. Kontić je uhapšen juče u podgoričkom naselju Zabjelo, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić kazao je za CdM da je Kontić danas u 9.30 sati sproveden kod sudije za istragu Vladimira Novovića u Višem sudu u Podgorici.

“Nakon saslušanja Kontić je odlučio da prihvati pojednostavljeni postupak izručenja i da se što prije isporuči Srbiji, kako bi u postupku u Višem sudu u Novom Sadu, s obzirom na to da raspolaže činjicama i okolnostima koje čine upitnim pravnu kvalifikaciju krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Dao je čvrsto obećanje i sudu da nema potrebe da mu se određuje pritvor kako bi se uputio odmah za Srbiju, međutim određen mu je pritvor od 30 dana”, rekao je Lekić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je kazao da nadležni žele da se Kontiću sudi u toj zemlji.

“Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovdje sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezanih za odluke, to je sada u rukama pravosuđa”, rekao je Stefanović na TV Pink.

Stefanović se zahvalio kolegama iz Crne Gore za koje kaže da su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od prvog trenutka.

Stefanović je naveo da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gdje se nalazi stan u Podgorici u kome se krio Kontić.

“On se, sumnja se, 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, u kladionici koja se nalazi u uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice, sa licima L.O. i L.V. obratio oštećenom M.M. nakon čega je ubrzo došlo do fizičkog sukoba između oštećenog i traženog lica”, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Podsjetimo, Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, krajem avgusta. Snimak prebijanja objavljen je dvadesetak dana kasnije na društvenim mrežama i u medijima širom regiona. Na njemu se vidi kako jedan muškarac sjedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju ni kada se pretučeni muškarac onesvijestio, nakon čega mu je polomio obje ruke.

Cafe del Montenegro

Sidebar