Skip to content
poslužena hrana

Dva restorana u Splitu poslužuju hranu NA djevojkama

Dva restorana u Splitu u ponudi imaju serviranje sušija na nagim djevojkama. Na njihovom meniju ova usluga je upisana kao umjetnički performans dekoriranja i jedenja sušija sa tijela, prenosi Slobodna Dalmacija.

Cijena za ovu uslugu nije baš za svačiji džep. Oba restorana u vlasništvu su iste kompanije, a nalaze se na dva kraja splitske rivijere.

U skladu sa raspoloženjem i ukusima platežno moćne klijentele, ova egzotična seansa se može odvijati ‘na spektakularnoj pitoresknoj lokaciji u srcu Splita s pogledom na splitsku luku i Rivu.

Jedan od ova dva restorana otvoren je još 2016. godine, a tada je na društvenim mrežama osvanuo i oglas za ovu vrstu posla.

“Glumi se stalak za hranu na stolu. Leži se dva puta po sat vremena dok gosti skupe hranu pa se odlazi u bekstejdž dok se pripremi druga postava. Ne mora se biti potpuno nag, intimni dijelovi mogu biti pokriveni naljepnicama i listićima. Uslov je, naravno, izuzetno zgodna hostesa. Honorar po trosatnom performansu skoro 205 eura, plaćen put i smještaj”, pisalo je u oglasu.

Serviranje sušija na nagom tijelu žene poznato je već odavno u Japanu i to kao nyotaimori. Ako je riječ o muškom tijelu, onda se zove nantaimori.

Cijena jednog ovakvog iskustva druga je stvar – za 75 minuta Nyotaimorija klijenti će za četiri osobe morati platiti 3.600 kuna, dok će za dva sata platiti 5.000 kuna. Ako se pak radi o društvu od šest osoba, 75 minuta koštat će 5.400 kuna, a dva sata 7.500 kuna.

Vlasnik Denis Jušić nije htio komentirati ovaj potez tvrtke, no jedino što se doznaje da je prilikom ove izvedbe na ‘gastro-strateškim mjestima’ zalijepljeno umjetno lišće i cvijeće te da je djevojkama dozvoljena komunikacija s klijentima

U Državnom inspektoratu su kazali kako ne znaju da postoji takvo nešto, no kasnije je u mailu napisano da ‘takav način posluživanja nije zabranjen ako je osigurano…da hrana u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije mora biti zaštićena od svake kontaminacije koja bi ju mogla učiniti neprikladnom za prehranu ljudi, štetnom za zdravlje ili tako kontaminiranom da bi bilo nerazumno očekivati da se može konzumirati u takvom stanju’.

Ne znam što bih vam rekla, teško me iznenaditi ovih dana... Svakako, ako nije zakonom zabranjeno, ja ne mogu ništa drugo nego samo deklarativno iskazati svoje nezadovoljstvo tom krajnjom objektivizacijom žive osobe.

Nyotaimori is the union of food and sensuality. ??: 091 168 1680

Posted by ROOF 68 / Fetish, Food & Me on Thursday, 22 July 2021

Netko to može braniti ‘proširenjem ponude’, ali to nije ništa više nego jeftina retorika patetičnih razloga kao što su opravdavanje bοlesnog konzumerizma i slijepe želje za profitom. To je ono gdje se nalazimo danas – komodifikacija svega, davanje cijene svemu – komentirala je ovaj potez Mirjana Kučer, izvršna direktorica udruge Domine.

Za mene je to trgovina ženskim tijelom i, ako hoćete, oblik prοstitucije. Nešto što definitivno spada u nasiΙje. Što je na pladnju – ponuđeno je. Ako to netko nije osvijestio, onda mu savjest ne može ni uložiti prigovor o tome. A jednom kada se ta ‘ponuda’ proširi, će i pasti cijena takvog ‘rada’. Mi se danas volimo lagati o ‘slobodi izbora’. Jednom kad si na tržištu, nema slobode – ima samo zadovoljavanja potražnje – kazala je Mirjana.

Izvor: Slobodna Dalmacija