Skip to content

Djevojku zbog momka Srbina otac, majka, ujak i tetka ošišali i istukli

Djevojci iz Besansona u Francuskoj su članovi familije obrijali glavu i preb1l1 je zato što se zaljubila u momka hrišćanske vjere.

Kako navode francuski mediji, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbina (20) i završila sa slomljenim k0stima. Njeni roditelji, ali i ujak i ujna su odvedeni u pritvor.

U navođenju stoji da je pomenuta muslimanska porodica u Francusku došla iz BiH 2017. godine.

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko mjeseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno, tačnije prošle sedmice su se odlučili na zajednički život. Zbog toga je djevojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom.

Međutim, četiri dana kasnije, kada je mladić sa roditeljima došao da posjeti njenu porodicu, u nadi da se međusobno bolje upoznaju, situacija je eskalirala. Djevojku su odveli u sobu i počeli da je biju, a onda su je i ošišali mašinicom.

Vidno šokiran, mladić srpskog porjekla je pobjegao kako bi doveo pomoć. Kada su službenici došli na lice mjesta, članovi familije pokušali da sakriju djevojku, ali je brzo pronađena i odmah prevezena u b0lnicu.

Djevojka ima slomljeno rebro i veliki broj m0drica. Očekuje se suđenje ovoj porodici, a tinejdžerka je pod sudskom zaštitom. potvrđuje Margaret Parietti, u tužilaštvu u Besançonu. Prema informacijama, vjerski motiv je objašnjenje tih djela za koja će morati odgovarati na sudu.

Atvbl.com/(L’EST)