Skip to content

Deseci kontejnera stižu iz Turske: ‘Mi smo Hrvatskoj istinski prijatelji‘

Turska je odlučila u Hrvatsku poslati 100 kontejnera.

Kontejneri iz Turske stigli su u subotu u Lekenik kao pomoć nakon potresa koji je uoči Nove godine zahvatio središnju Hrvatsku, priopćilo je tursko veleposlanstvo.

Turska je uz 100 poslanih stambenih kontejnera odlučila poslati još dodatnih 100 na uporabu osobama pogođenim…

Posted by Embassy of the Republic of Turkey in Croatia on Saturday, 9 January 2021

Dio kontejnera stigao je prije dva dana i isporučen u Glinu (12), Sisak (6), Lekenik (6) i Hrvatsku Kostajnicu (6).

urska je nakon potresa koji je 29. prosinca pogodio Banovinu odlučila u Hrvatsku poslati 100 kontejnera. Do kraja subote trebalo bi ih stići ukupno 64, a ostalih 36 stići idućih dana.

Uz to, Ankara je ovoga tjedna najavila slanje dodatnih 100 kontejnera koji bi također trebali doći uskoro, stoji u priopćenju.

Kontejnere su Lekeniku dočekali veleposlanik Turske u Hrvatskoj Mustafa Babür Hızlan i državna tajnica hrvatskog ministarstva unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović.

30 od 100 kontejnera koji iz Turske dolaze u Hrvatsku danas su pristigli u područja pogođenim potresom. Kontejneri koji…

Posted by Embassy of the Republic of Turkey in Croatia on Thursday, 7 January 2021

Turske su vlasti odmah nakon potresa koji je nanio goleme štete na području Sisačko-Moslavačke županije stupile su kontakt s hrvatskim vlastima i ponudile svu potrebnu pomoć s obzirom da Turska ima mnogo iskustva s potresima.

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) je dosad na ta područja isporučila 500 pokrivača, pakete s hranom i higijenskim potrepštinama, a turska agencija za izvanredna stanja (AFAD) 272 električne grijalice i 480 šatora.

Posted by Embassy of the Republic of Turkey in Croatia on Friday, 8 January 2021

U Hrvatskoj se od 4. siječnja nalazi deset stručnjaka AFAD-a koji pomažu u sklapanju šatora, pripremi kontejnera i organizaciji pomoći.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan je nakon potresa nazvao hrvatskog kolegu Zorana Milanovića i ponudio svu potrebnu pomoć
Veleposlanstvo je u priopćenju istaknulo je kako je Turska Hrvatskoj “istinski prijatelj”, što je u razgovoru s Milanovićem rekao turski predsjednik te da je “vrijeme je za bratstvo”.

Posted by Embassy of the Republic of Turkey in Croatia on Saturday, 9 January 2021

Tursko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je sućut obiteljima stradalih i hrvatskom narodu i želje za brzim oporavkom.

Sidebar