Skip to content

Da li je pristojno za ženu od 45 godina da nosi pocijepane farmerke kao i djevojka od 20?

Posljednjih dana se širom društvenih mreža pojavila polemika o tome da li treba žena od 45 godina da nosi pocijepane farmerke kao i neka djevojka, odnosno da li je to pristojno.

Šta vi mislite o tome, slobodno komentarišite i iznosite vaša mišljenja.

Mi smatramo da bi ipak trebalo napraviti neku razliku u oblačenju između starije i ozbiljnije dame, u odnosu na oblačenje djevojke.

Dosta muškaraca se slaže u tome da nije baš lijepo vidjeti tinejdžerku i damu u 40-im godinama da su obučene na isti način.

Isto tako dosta muškaraca ima mišljenje da minići i kratki šorcevi nisu za starije dame, prenosi novi.

To svakako razumijemo. No što se konkretno tiče pocijepanih farmerki, ne vidimo problem u tome da ih nose starije dame.

Naravno ako nisu previše pocijepane. Tada ne izgledaju ukusno ni na mlađim, ni na starijim damama. U svemu treba imati mjeru.

Svakako da svoje oblačenje trebate prilagoditi i situaciji u kojoj ćete se naći, kao i ustanovi u kojoj se nalazite.

Nedavno je baš jedna dama imala problem kada je u MUP otišla u pocijepanim farmerkama, tu je doživjela neprijatnosti kada su je upozorili da je neprikladno obučena, o tome su pisali neki srbijanski portali.

Moda nas nekada može i skupo koštati. Godinama omiljeni trend, nošenje pocijepanih i razderanih farmerki je ljeti posebno opasan. Ovo su iskustva djevojaka koje su bez zaštite nosile ovakve pantalone

Kako prenosi portal “Metro” pocijepane farmerke iako o tome niko ne razmišlja ljeti treba da nosite sa zaštitnim faktorom – koža koja viri je izložena suncu i treba da je namažete. Ukoliko to ne uradite mogu da se jave tragovi i opekotine.

U blažem slučaju imaćete vidljivu razliku na nogama koju kad promijenite model odjeće nećete lako sakriti.

A ako ste bili malo duže na suncu, možete lako da “zaradite” i opekotine.

Naime, ti pocijepani dijelovi jednostavno ne štite kožu od sunca.