Skip to content

Da li je manikir potreban u šezdesetim?

Koja je poenta da žene u šezdesetim godinama rade manikir?

Danas se mnoge vremešnije evropske dame koje, uprkos poodmaklim godinama, trude da izgledaju lijepo.

FOTO: TinaDemianchuk / Pixabay

Paze na sebe i samo uživaju u životu. Dokazuju da je lijepa žena u starijim godinama stvarnost. Samo treba da se jako voliš, mirne savjesti, prenosi dnevni.rs.

LIJEPA ŽENA SA 60 GODINA

„Jednom sam čula razgovor dvije žene koje su sjedile na klupi i mirno razgovarale. U nekom trenutku sam čula blago povišen ton: „Manikir? Zašto mi treba manikir u mojim godinama? Neću postati ljepša od njega, neće me spasiti… “ – piše mlada žena po imenu Marina.

„Ove žene su imale oko 65 godina, otprilike su bile istih godina. Sjedile su, gledale u svoje neuredne i istrošene ruke i činilo se da se opravdavaju jedna drugoj. Opšta suština njihovih argumenata bila je otprilike ovakva – zašto trošiti dodatni novac na manikir? “

FOTO: Superbelfrzy / Pixabay

„Zaista, zašto? Od ovoga neće postati mlađa. Ljepša? Možda, ali prilično malo. A šta ako nema nikoga pred kim da se razmeće? Zašto su starijoj ženi potrebni ovi užici i rasipanje? “

„Poslije ovih razgovora postala sam tužna i zamišljena. Zašto naše žene toliko ne vole sebe? Navikle smo na oranje za troje, kuvanje, pranje, čišćenje. Navikle smo da se žrtvujemo. Ali nismo navikle da brinemo o sebi i ugađamo sebi“.

„Sa 60 godina sebe smatraju staricama, kada se u razvijenim zemljama to smatra srednjim godinama, kada se život zaista zahuktava. Odgajale su djecu, gradile karijeru, zarađivale novac. Kada živjeti, ako ne sada? ” – pita se Marina.

Da li je manikir potreban u šezdesetim?

Da biste uradili manikir, za to ne trebate imati odgovarajuće godine ili puno novca. To je samo redovni ritual samopomoći. Na kraju, žena u bilo kom dobu i dalje ostaje žena. Pa zašto ne ostati uređen? Odlazak kod manikira, kozmetičara ili frizera jednom u mjesec, dva, teško da će nekoga upropastiti ili osiromašiti.

Samo se sjetite sa kakvim zanimanjem i prijatnim iznenađenjem gledamo na starije žene koje se ukusno oblače i vode računa o frizuri. A posebno je prijatno gledati u njegovane ruke dame bilo kog doba. Manikir i nakit najviše govore o domaćici. Ruke su uvijek na vidiku.

Uredan manikir apsolutno neće naštetiti obavljanju kućnih poslova. A ako nosite rukavice dok perete posuđe, onda će sva ova llepota na noktima trajati duže.

I da li je zaista potrebno truditi se zbog drugih?

Da bi u nečijim očima izgledali mlađe i bolje?

Prvenstveno uradite to zbog sebe. Prema našem mišljenju, glavna funkcija manikira je da pruži ženi udobnost i samopouzdanje. Poslije odlaska kod manikira sigurno neće morati instinktivno da skriva ruke u javnosti.

Zašto naše žene tako malo misle o sebi?

Stručnjaci uvjeravaju da je sve to došlo iz djetinjstva. Učili su nas da žrtvujemo sebe i svoje želje radi posla, porodice, društva. To je bila norma. Ali niko nije učio ili podsticao da volite sebe.

Kako neko može istinski voljeti druge koji ne znaju kako se dobro odnositi prema sebi? Vjerovatno se odavde umesto ljubavi rađaju manipulacije i uvjerenja poput „svi mi duguju, jer toliko činim za njih“.

A ako žena cijeni sebe i voli sebe, onda se to manifestuje u njenom izgledu.

Tada postoji mir i sklad sa njenim unutrašnjim bićem i ona je sigurna u sebe. I oni oko vas to osjećaju.

Nije važno da li joj je 30 ili 60. U bilo kojoj dobi možete se osjećati dobro i uživati u životu. I zračiti pozitivno.

Zračite ljubav, zadovoljstvo i samopouzdanje

FOTO: drromie/ Pixabay