Skip to content

Čekao je 4 godine da se osveti firmi: Bivši radnik uzeo bager i uletio u Mercedes fabriku

Bivši radnik Mercedesa u fabrici u Španiji napravio je milione eura štete, četiri godine nakon što je napustio fabriku, prenosi DailyMail.

Bivši radnik je uletio bagerom u fabriku Mercedes-Benz u Španiji u četvrtak uveče.

Bagerom je otvorio kapiju fabrike automobila u Vitoriji, glavnom gradu Baskije na severu Španije. Onda je lopatom počeo da razδija potpuno nove mercedesove kombije na parkingu.

 

Lupanje je trajalo nekoliko minuta, a zaustavio se kada je radnik iz osiguranja poslao metaκ upozorenja u vazduh. Bivši radnik ostavio je oko 50 uništenih vozila, kojima nema popravke, a fotografije na društvenim mrežama prikazuju zgužvane kombije koji su “poslagani” jedan na drugi.

Službenici su stigli na lice mjesta i priveli počinioca, kojeg su lokalni mediji opisali kao “uglednog bivšeg radnika Mercedesa”. Navodno je tridesetosmogodišnjak radio u fabrici između 2016. i 2017. godine.

Slučaj je okarakterisan kao “osvetnički naρad u vezi s poslom”. Njemačka kompanija i njen bivši radnik očigledno se nisu razišli u dobrim odnosima, jer je očigledno još uvijek imao šta da doda, četiri godine kasnije.

Glasnogovornik regionalne uprave Erzaintze izjavio je da je bilo oko 50 oštećenih vozila, unatoč lokalnim izvještajima koji sugeriraju da ih je bilo 69.