Skip to content

Bromazepam stavljala u pasulj: Dušanka trovala muškarce da im ne bi vratila dug

Pred Višim sudom u Beogradu u četvrtak treba da se održi pripremno ročište u procesu protiv Dušanke Todorović (70) iz Železnika povodom optužbi da je pokušala da otrovom ubije dva starija muškarca kojima je dugovala novac.

Njoj se optužnicom na teret stavljaju dva krivična djela teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način, prenosi Tanjug.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u martu optužnicu protiv Todorovićeve zbog sumnje da je u novembru 2019. godine većom količinim lijekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Sumnja se da je 1. novembra 2019. D. J. stavila u pasulj nekoliko tableta bromazepama, nakon čega se on onesvijestio, a pronašla ga je kćerka, nakon čega je hospitalizovan.

Sumnja se da je Todorovićeva sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega je pozajmila oko 5.000 evra, ali mu ga nije vraćala iako joj je to tražio.

Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. godine. Sumnja se da je u Železniku 79-godišnjem Č. B. stavila više tableta bromazepama u piće.

Ovog čovjeka pronašao je unuk u besvjesnom stanju, poslije čega je hospitalizovan.

AlternativnaTV