Skip to content

BRAĆA BLIZANCI SU SE OŽENILI SESTRAMA BLIZNAKINJAMA: (FOTO)

Vrlo brzo su dva para blizanaca, Josh i Jeremy Salyers, Brittany i Briana Deane (sada Salyers), počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odjelima i vjenčanicama.

Slike sa njihovih vjenčanja obišle su svijet.

Priča počinje u Ohaju, u baru su sjedile dvije sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana.

Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca.

Prvo su Brittany i Josh postali roditelji i, vjerovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizanci i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Salyers čini još nevjerovatnijom!

Nedugo potom, Jeremy i Briana su postali roditelji dvije bliznakinje (ovaj put su djeca bila dvojajčana), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u činjenici da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena.

Sidebar