Skip to content

Bill i Melinda Gates najavili razvod nakon 27 godina braka

Bill Gates, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, rekao je u tweetu u ponedjeljak da se on i njegova 27-godišnja supruga Melinda Gates razvode.

“Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak”, stoji u izjavi njih dvoje. “Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje po cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život”, dodaje se u izjavi.

Nisu naveli nikakve druge detalje o razdvajanju. Par je izjavu objavio na svojim Twitter računima.

“I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u ovoj sljedećoj fazi našeg života”, rekli su Gates. “Tražimo prostor i privatnost za našu obitelj dok počinjemo navigirati tim novim životom.”

Njih su dvije navodno započeli vezu 1987. nakon sastanka na sajmu u New Yorku. Vjenčali su se na Novu godinu 1994. godine.

Melinda Gates kratko je radila za Microsoft i naposljetku je postala generalnom direktoricom informacijskih proizvoda, no tvrtku je napustila 1996.

Njih su dvoje pokrenuli Zakladu Bill i Melinda Gates 2000. godine i donirali su desetke milijardi dolara.

Prema časopisu Forbes, Bill Gates četvrta je najbogatija osoba na svijetu. Melinda Gate bila je 5. na Forbesovoj listi najmoćnijih žena na svijetu sastavljenoj 2020. godine.