Skip to content

Avion američke mornarice preletio pistu i završio u plitkim vodama

  • Veliki avion američke mornarice P-8A Poseidon s devet članova posade preletio je pistu na Havajima u ponedjeljak i srušio se u vodu, prema vojnim zvaničnicima koji su rekli da nema žrtava.

Svi članovi posade uspjeli su pobjeći iz aviona P-8A Poseidon, nakon slijetanja u vodu oko 13:57. Avion je viđen kako ‘leži’ u zaljevu Kaneohe u blizini baze Marine Corps Hawaii na otoku Oahu.

“Svih devet putnika koji su bili u avionu u vrijeme incidenta su pronađeni i nema izvještaja o ozlijeđenima”, rekao je glasnogovornik baze marinski bojnik Jordan Fox.
američki je pomorski patrolni i izviđački zrakoplov

Avion Mornarice P-8A Poseidon je američki je pomorski patrolni i izviđački avion s konstrukcijom putničkog aviona Boeing 737, prema glasnogovorniku marinaca, prvom poručniku Haileyju Harmsu.

Posada, dodijeljena Whidbey Islandu u Washingtonu, izvodila je “rutinsku obuku” u vrijeme nesreće koja je još uvijek pod istragom.

Prema stručnjaku za avione Peteru Formanu, pista za Kaneohe je kraća od većine, dok su vjetrovito vrijeme i loša vidljivost možda igrali ulogu.

“Pilot vjerovatno nije spustio avion tačno na pistu gdje je htio”, rekao je Forman. “To je vjerojatno kombinacija svih tih faktora zajedno.”