Skip to content
Arsenal

ARSENAL OTPUŠTA ČOVJEKA KOJI JE DOVEO Van Persija, Fabregasa, Sančeza i druge kako bi uštedjeli novac

Engleski fudbalski klub Arsenal objavio je da namjerava da otpusti 55 zaposlenih zbog finansijskih problema uzrokovanih koronavirusom.

Ono što svakako “bode oči” jeste to da je među tih 55 zaposlenih i skaut Fransis Kagigao – čovjek koji je 23 godine u klubu i koji je doveo Seska Fabregasa, Aleksisa Sančeza, Van Persija, Obamejanga i mnoge druge zvijezde Arsenala.

 Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u posljednje vrijeme doživjeli veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020/21 – objavio je Arsenal.

Iz kluba koji je prije nekoliko dana osvojio FA Kup, dodaju da su učinili sve što su mogli kako bi smanjili izdatke, uključujući i iznose za plate igrača i vodećih ljudi u upravi, koji su dobrovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali da je sada “jasno kako se moraju dalje redukovati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje”.

Navijači Arsenala na društvenim mrežama nisu sa odobravanjem prihvatili ovu vest, a mnogi naglašavaju kako se više moglo uštedjeti otpuštanjem njemačkog veziste Mesuta Ozila, koji nije odigrao nijednu utakmicu u nastavku sezone, a bez obzira na to, njegova sedmična plata je 350.000 funti.

(Telegraf.rs)