Skip to content
Yugoslavia

ANKETA: Da li žalite za Yugom?

Od poljoprivredne i nerazvijene zemlje Tito je izgradio tvornice, bolnice, vrtiće, škole, fakultete, poljoprivredne kombinate, hotele, odmarališta, ceste, hidrocentrale, brodogradilišta… onda je umro.

Otišao je i narodu ostavio Državu. Bar da je na nekog prepisao, već ovako oni nisu znali što bi s njom, pa su je rasparčali.

Napravio je Goli otok, tamo je slao one koji su se pjesmom, riječju, djelom ili propustom ogriješili o njegova učenja. Elita je odmah ukinula Goli otok, kako ne bi slučajno nekom palo na pamet, da ih tamo pošalje što griješe i mišlju i djelom i propustom, za pjesmu više niko ne pita.

Zatvarao je direktore koji su krali, neke malo i pendrečio. Više ne pendrečimo nikog, a zatvaramo samo one koji smetaju trenutnoj političkoj garnituri, ostali uglavnom ništa ne znaju, a ne dao ti Bog, u kojeg ti nisi vjerovao, da nazoveš nekog od njih lopovom.

Tvornice, a bilo ih je pun quratz, dao je radnicima, ko zna gdje su one sada.

Radnike je nazivao avangardom. Oni više ne postoje, dali im ime djelatnici, a kapitalisti ih zovu TROŠAK, iako ni kapitalista više nema, zovu ih poduzetnici. S jednom plaćom je živjela četvoročlana obitelj, imali su godišnji, otplaćivali su kredit, djeca su se školovala, plaćali su režije.

Ne da to više ne mogu, ne znaju ni da li će plaću dobiti, a pogotovo ne znaju da li će više uopće raditi.

[yop_poll id=”1″]

Sidebar