Skip to content

Ako ste iz BiH i želite se vakcinisati u Srbiji, morate ispuniti ovaj uslov

Direktor Kancelarije za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja, među koje spada i Bosna i Hercegovina, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer bez zakazanog termina neće biti vakcinisani.

Jovanović je objasnio da na portalu e-uprave interesovanje za vakcinisanje mogu da, osim državljana Srbije, iskažu i strani državljani i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

– Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazan termin, neće biti u prilici da se vakcinišu, rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sutra u Beogradu i Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani, koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, koja je obezbjeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, a za koju se prijavilo oko 7.500 privrednika.

Strani državljani zainteresovani za vakcinaciju mogu da se prijave na adresi “euprava.gov.rs”, piše ATV.

Podsjetimo, brojni građani su odlučili da ovog vikenda, ali i prethodnih dana, prihvate poziv Aleksandra Vučića i političkog vrha Srbije i prime besplatne vakcine.

Kolona ljudi koji su došli na besplatnu vakcinaciju u Srbiji, protezala se duž Bulevara Milutina Milankovića, u kojoj se najčešće čuo bosanski i albanski, mada je bilo i onih pristiglih iz Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Iz Albanije je čak organizovan i let avionom za dolazak zaposlenih jedne vazduhoplovne kompanije na vakcinaciju u Srbiju.

“Što bi mi bio problem da dođem u Beograd na vakcinaciju, išao bi na kraj svijeta da se zaštitim, a ne tu u komšiluk” jedan je od komentara iz nepreglednog reda pred Belekspo centrom na Novom Beogradu.