Skip to content
Ajanovic

Ajanović: Po zakonu nitko u BiH nije preminuo od Cοvida 19, JER nisu radili obdukciju (VIDEO)

Predsjednik Bosanske stranke i advokat Mirnes Ajanović, najavio je podnošenje krivične prijave protiv dr. Ednana Drljevića, zbog njegovih stavova o neνakcinisanim osobama koje je iznio u programu N1.

Naime, dr. Ednan Drljević je rekaosvi se trebamo čuvati neνakcinisanih građana”, nakon čega je Ajanović najavio kriνičnu prijavu.

Mi imamo zakone i upravo ono što radim je da branim zakone – zakon o zabrani diskriminacije. Nismo nikad mislili da će doći vrijeme da je zabranjeno misliti, a neko kad je pravio konvenciju napisao je i sloboda misli”, naveo je Ajanović.

Na konstataciju da je ipak riječ o molbi, a ne o nekakvoj odluci ili naredbi, rekao je da Drljević je “sve počastio novogodišnjom porukom da se ne druže vakcinisani sa neνakcinisanim, i da su neνakcinisani opasni.”

Na konstataciju voditelja N1 Dalibora Mrdića, da je više umrlih od kοvida onih koji su nevakcinisani, nego koji su vakcinisani, Ajanović je rekao da bi se u pandemiji utvrdilo da je neko umro od zarazne bolesti mora biti izvršena obdukcija.

“To sam razgovarao sa sudskim vještacima. Do sada ni jedna obdukcija nije izvršena. Po toj logici, po zakonu nitko u BiH nije preminuo od Cοvida 19, jer nisu izvršili obdukciju. Kažu – umro od korone, nije to u odnosu na zakon istinito. Šta doktor kaže? Doktor kaže da su ugroženi νakcinisani od nevakcinisanih. Doktor upravo priznaje stav Svjetske zdravstvene organizacije, da vakcinacija nije dala željeni rezultat. Možemo posmatrati da je doktor priznao da vakcine nisu dale željeni rezultat“, kazao jeAjanović.

Na pitanje da li je vakcinisan, kazao je da ne, i da neće. “Nisam rekao da ne postoji korona, nisam ni antivakser, niti radikalni vakser”, istaknuo je. Rekao je da je ljudski organizam idealan po pitanju imuniteta, te da je “neko to napravio da zaradi na tome”.

“Govore da će vakcina štiti devet, pa šest, i sad spuštaju na tri mjeseca. Je li to administrativna odluka? To sjedi neko i smišlja”, kazao je Ajanović.

VIDEO: